Pozdější návrat do práce po RD

Dobrý den, třetím rokem pobírám rodičovský příspěvek a nárok na nej mi končí začátkem června 2019. Chtěla bych hned nadtoupit do prace, ale bohuzel to na mém pracovišti, kde mám smlouvu na dobu neurčitou není možné, protože v červenci a srpnu je pracoviště (mateřská škola) zavřené, pracující si vybírají řádnou dovolenou, kterou já již nemám. Mimo to mi paní ředitelka tvrdí, že všechny p.učitelky mají smlouvu do konce srpna, tudíž je nemůže dříve propustit a znovu prijmout mě. Nastoupit podle ní tedy mohu až poslední tyden v srpnu na přípravný týden a dále od září. Problém je v tom, ze poslední rodičovský příspěvek mi bude vyplacen v červnu a poté budu bez finančních prostředků až do vyplacení srpnového týdnu v září, rrspektive vyplacení první celé výplaty v říjnu. Můj dotaz zní : Je jednání paní ředitelky oprávněné?? Pokud ano, mám nárok na nějakou finanční kompenzaci?? Úřad práce asi nepřichází v úvahu, když mám pracovní smlouvu?? Moc děkuji za odpověď. Bornerová
 
Bornerová Michaela

Vážená paní Bornerová,

 v této věci Vám neumím poradit. Doporučuji Vám obrátit se na Úřad práce případně na Inspekci práce, protože mi připadá postup školy divný. Vy jste přeci neukončila pracovní poměr, to znamená, že dnem ukončení pobírání rodičovské jste automaticky dále zaměstnaná a měla byste pobírat mzdu jako ostatní pracovníci.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.