Posudek o nemoci z povolání

Mám posudky o nemoci z povolání i bodovým ohodnocením. Firma už se 4x odvolala . Posudky jsou stále stejné  na pracovním lékařství  mě bylo zděleno že firma to schválně protahuje , jak dlouho se mohou odvolávat  u všech jiných firem byly posudky v pořádku a tady to nejde Děkuji za včasnou odpověd.
 
Kokoška Miloš

Dobrý den pane Kokoško, 

pan předseda Mgr. Krása mi předal k vyřízení Váš dotaz. Bohužel z Vašeho dotazu je velmi těžké posoudit v jakém stádiu se nyní nachází Vaše řízení o uznání nemoci z povolání. Není mi příliš zřejmé, čemu říkáte, že se už 4x firma odvolala. Tj. kde a proti čemu se odvolala. Odvolání se v podstatě nepodává, ale jde o tzv. „návrh na přezkoumání“. Celé posuzování probíhá dle zák.č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách. V průběhu řízení o uznání nemoci z povolání probíhá několik postupných kroků.

Má-li posuzovaná osoba, nebo osoba, které uplatněním lékařského posudku vznikají práva nebo povinnosti (v tomto případě Váš zaměstnavatel) za to, že lékařský posudek je nesprávný, může do 10 pracovních dnů ode dne jeho prokazatelného předání podat návrh na jeho přezkoumání poskytovateli, který posudek vydal. Zde je teoreticky možné, že poskytovatel (posuzující lékař pracovního lékařství) vyhoví návrhu na přezkoumání v plném rozsahu, neboť uzná některé argumenty zaměstnavatele (např. že nějaké skutečnosti nezvážil, nebo dostatečně nezhodnotil) napadený lékařský posudek bezodkladně zruší a na základě zjištěných skutečností, popřípadě nového posouzení zdravotní způsobilosti, vydá posudek nový. Doklad o zrušení posudku je součástí zdravotnické dokumentace vedené o pacientovi. Takováto situace může teoreticky vzniknout i vícekrát. Vždy však z jiného důvodu.

Pokud poskytovatel (pracovní lékař) návrhu na přezkoumání lékařského posudku nevyhoví v plném rozsahu, postoupí do 30 dnů, spis s návrhem na přezkoumání, včetně podkladů potřebných pro přezkoumání lékařského posudku a svého stanoviska, příslušnému správnímu orgánu. Příslušný správní orgán do 30 pracovních dnů ode dne doručení spisu s návrhem na přezkoumání lékařského posudku

a) tento návrh zamítne a napadený lékařský posudek potvrdí, nebo

b) napadený lékařský posudek zruší a vrátí věc poskytovateli k vydání nového lékařského posudku, nebo

c) napadený lékařský posudek zruší.

Lhůtu podle věty první může správní orgán ve zvlášť odůvodněných případech prodloužit o dalších 15 pracovních dnů.

Pokud však nemá dostatečné podklady pro rozhodnutí, může vyzvat pracovního lékaře k jejich doplnění a určit k tomu nějakou lhůtu. Může si též vyžádat potřebné odborné posudky. V těchto případech se do dodání těchto podkladů vždy řízení přeruší.

Další návrh na přezkoumání lékařského posudku po rozhodnutí příslušného správního orgánu již nelze podat.

Z uvedených skutečností lze dovodit, že pokud zaměstnavatel podává posuzujícímu lékaři pracovnělékařské služby smysluplné námitky o vadách v řízení a o nedostatcích v posuzování a navrhuje jejich přezkoumání, může opakovaně zajistit přezkoumávání rozhodnutí a opakované posuzování. Jedním dechem je však nutné dodat, že pokud řízení kontinuálně stále probíhá a nakonec stejně skončí posudkem o uznání Vaší nemoci z povolání, všechny Vaše nároky vyplývající z nemoci z povolání Vám musí být uhrazeny zpětně, ode dne vzniku Vaší nemoci z povolání. Obávám se, že ve Vašem případě je nutné obrnit se trpělivostí a vyčkat konečného posudku.

JUDr. Zdeněk Žižka
Legislativní odbor NRZP ČR
specialista na zdravotnickou problematiku