postupný zánik rent při pobírání minimální mzdy

Dobrý den pane Kráso,po všech těch úpravách náhrad za ztrátu na výdělku po pracovních úrazech,ke kterým došlo v nedávné době, se tedy stali jedinými určitým způsobem poškozenými lidmi ti,kteří chodí do práce za minimální mzdu.Za to si mohou mnout ruce pojišťovny,které náhrady za ztrátu na výdělku vyplácejí,protože mnoho rent takto postupně zanikne.Minimální mzda rapidně několik let po sobě stoupá o cca 10 procent ročně,zato renta jen o pár procent,příští rok o 3,4 procenta.Tím každým rokem podstatně klesá vyplácená renta,u někoho takto renta již možná zanikla a u dalších zanikne do několika let.U lidí evidovaných na úřadech práce je toto nyní již ošetřeno, ale lidem chodícím do zaměstnání za minimální mzdu je renta snižována právě za tu snahu chodit do práce.Příjem samozřejmě neklesá,ty 3,4 procenta navýšení pokryjí jakž takž inflaci,ale uleví se tím hlavně pojišťovnám,které vyplácejí náhrady,protože tyto náhrady klesají.Plánuje se,že by se renta valorizovala s ohledem na zvyšování minimální mzdy?Nebo se bude nadále zvyšovat pouze jako důchody?
 
Jaroslav

Vážený pane Jaroslave,

valorizace rent probíhá nařízením vlády, a to bohužel nelze příliš ovlivňovat, protože do těchto věcí si nenechá vláda nic říkat. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.