pomoc

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli má manžel nárok na nějakou úlevu( ZTP,Ošetřovné), při transplantaci krevních destiček agresivní formě folikulárního lymfomu. ˇMám sama plný invalidní důchod, kde je neurologický problém zasahující oči. Díky poškození centra zraku vidím sotva trrubicově-téměř slepota, nejsou pro tento případ tabulky. Nemohu odvézt a jiné úkoly, kdy má být v čistém prostředí se zdravou stravou.(nákupy) Syn je na koleji, starší bydlí mimo domov. děkuji Fantová
 
Kv?ta Fantová

Vážená paní Fantová,

pokud je Váš manžel schopen si vše potřebné udělat a nemá problémy s pohybem, tak se obávám, že nemá nárok ani na průkaz ZTP či příspěvek na péči.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.