plný invalidní důchod

Dobrý den Vážený pane Kráso, 18.12.2012 mi byl snížen ID 3. stupně (70% pps) na ID 2. stupně (50% pps) na základě posledního nálezu z CT mi bylo zjištěno dvojnásobné vážné poranění páteře datované cca k roku 2004. Po tomto mi byl vrácen ID 3. stupně k 1.10.2014 měl jsem tedy nárok na jeho trvání po celou tuto dobu. Chci se Vás tedy zeptat na Váš názor, jestli má nějakou cenu žádat o finanční rozdíl o který jsem byl po tuto dobu krácen ?? (cca 102 000 Kč). Předem děkuji za Vaši odpověď a přeju hodně zdraví.   Pařízek
 
Pa?ízek

Vážený pane Pařízku,

je možné požádat o zpětné vyplacení ID tři roky zpátky. Domnívám se, že ve Vašem případě je to zcela zřejmé, že Vám byl ID snížen nesprávným posouzením. Doporučuji Vám se obrátit na Českou správu sociálního zabezpečení, pod které spadají posudkoví lékaři a požadovat zpětné vyplacení dávky.

S pozdravem

Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.