osobní styk rodiče dítěte s PAS

Dobrý den obracím se na vás s prosbou o radu. Mám syna s poruchou autistického spektra. Syn potřebuje pravidelný ritualizovaný denní a týdenní režim . To však není možné z důvodu, že otec dítěte, který s námi nebydlí chodí na směny do práce a dítě si bere velmi nepravidelně nedodržuje časy vyzvednutí dítěte, vrací ho pozdě, pokaždé osobní styk probíhá úplně jinak a to dítěti s PAS velmi škodí (mám za to že pro dítě s PAS je v nejvyšším zájmu pravidelnost a předvídatelnost, než naprosto chaotický styk dítěte s otcem) trvám na úpravě osobního styku otce s dítětem a to 1x týdně ve středu a 1x za 14 dní víkend. Jak mám argumentovat u soudu co je pro dítě důležitější? OSPOD tvrdí že styk s otcem. Psychologové pravidelný režim.Mám za to, že otec si může najít práci, kde nebude pracovat na směny popřípadě si směnu s někým vyměnit. Děkuji za odpověď.
 
So?a

Vážená paní Soňo,

na tento dotaz Vám příliš neporadím. Domnívám se, že nejlépe bude, když se obrátíte na soud a požádáte o úpravu režimu styku s otcem, případně pokud by otec nedodržoval stanovený režim, tak mu pohrozit tím, kontakt se synem nebude umožněn. Asi by bylo dobré v této věci požádat o odborné stanovisko psychologa.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.