Osoba zdravotně znevýhodněná

Dobrý den, od 9.2.2009 jsem uznána jako osoba zdravotně znevýhodněná s platností trvale. Od řídna bych se měla vrátit do práce po rodičovské dovolené a bylo mi řečeno, že už mi neplatí, tak jsem se chtěla zeptat jak to je? Děkuji za odpověď Anny
 
Anny

Vážený paní Anno,

pokud jste byla uznána jako OZZ s platností TRVALE, tak Vám tento institut přináleží až do konce roku 2013. Zákon o zaměstnanosti tento institut od 1.1.2013 ruší. Nyní však je již připravena novela zákona o zaměstnanosti, která opět institut OZZ obnovuje. Tudíž Váš zaměstnavatel nemůže tvrdit, že nejste osobou zdravotně znevýhodněnou a je vysoce pravděpodobné, že jí budete i po 1.1.2014.

S pozdravem

Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.
Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.