Odvolání se proti rozhodnutí ČSSZ

Dobrý den, pane Kráso, dovolím si Vás poprosit o radu. Naše společnost je chráněnou dílnou, jedna naše zaměstnankyně, nyní zcela zdravá, si vzhledem k dlouhodobě špatnému zdravotnímu stavu zažádala o plný invalidní důchod. Ten byl zamítnut, přičemž se v rozhodnutí uvádí pokles pracovní schopnosti o 20%. Chceme se proti rozhodnutí odvolat s tím, že bychom byli i pro částečný invalidní důchod popřípadě OZZ. Nejsem si jistá, jestli je možné v tomto duchu napsat odvolání nebo je potřeba jít znovu na komisi? Děkuji za Váš čas S přáním hezkého dne Vendula Sukupová AZTM Services s.r. o. GSM: 737 245 428
 
Vendula Sukupová

Vážená paní Sukupová,

je možné proti rozhodnutí podat námitku, ale musí ji podat ta zaměstnankyně a nikoliv Vy jako zaměstnavatel. Námitka se podává prostřednictvím ÚP, který vydal zamítavé stanovisko, ale adresuje se na Odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. Do námitky je třeba uvést, že paní podává námitku proti rozhodnutí č. ...., a nesouhlasí s ním, protože posuzující orgán nevzal v úvahu všechny okolnosti jejích zdravotního stavu.   


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása