Odebrání renty

Dobrý den,chci Vás poprosit o radu. V roce 2007 jsem měla pracovní úraz a byla mi přiznána renta od pojišťovny Kooperativa.Po úraze jsem byla v evidenci na úřadu práce od roku 2008 do května 2012 kdy jsem nastoupila do nového zaměstnání.Zde jsem pracovala do roku 2018 kdy jsme dostali výpověď z organizačních důvodů,protože zaměstnavatel šel do důchodu.Od ledna 2019 jsem opět v evidenci úřadu práce a tuto skutečnost jsem také sdělila pojišťovně,ta mi sdělila,že mi nárok na rentu zanikl,protože jsem od července do prosince 2018 brala vyšší plat neż byla výše doplácení.Žádala jsem je tedy na základě čeho mi vyplácení obnoví,když jsem doložila,že se moje poměry změnily.Chtěli doložit doklad od potencionálního zaměstnavatele,že mě nevzali v důsledku pracovního úrazu.Doložila jsem několik potvrzení,že mě nepřijímají na základě předložené zdravotni dokumentace,to nestačilo, nakonec jsem musela doložit potvrzení od lékařem že jsem neprošla vstupní zdravotní prohlídkou,ani to nestačilo,nechtěli potvrzení od zaměstnavatele,který mě na prohlídku poslal,že na moje misto byl přijat jiný uchazeč a jaký by byl můj hrubý výdělek,kdybych nastoupila a od kdy by vznikl pracovní poměr.Po doložení vše těchto věcí mi rentu obnovili,ale počítají ji jako novou škodu,kterou mi vypočítali na částku 1063,- Kč,což mě fakt vyděsilo.Počítali to z min. hrubé mzdy za rok 2019 a z výdělku 14600,-Kč hrubého,který bych brala,kdybych prošla zdravotni prohlídkou a nastoupila do zaměstnání. Prosim o radu,je postup Kooperativy správný.Děkuji Františka
 
Františka Handlová

Dobrý den paní Handlová,

pan předseda Mgr. Krása mi předal k vyřízení Váš dotaz. Pozorně jsem si jej přečetl a musím bohužel konstatovat, že na něj nedokážu zcela jistě a spolehlivě odpovědět. Aby má odpověď byla zcela přesná, musel bych znát další detaily problému, které však ve svém dotaze bohužel neuvádíte. Především bych pak musel vidět všechny doklady, které se výplaty Vaší renty týkají, zejména pak Vaší korespondenci s pojišťovnou Kooperativa. Z korespondence bych pak potřeboval znát přesné argumenty, o které se pojišťovna opírá, včetně případných zákonných ustanovení, či soudní judikátů. Budu muset tedy odpovědět víceméně obecně.

Pokud jde o přiznání a výplatu náhrady za ztrátu na výdělku (renty), tak ta se provádí tak, že pokud se Vám stane pracovní úraz, který bude řádně evidován a zaznamenán jako pracovní úraz, tak za ten plně odpovídá zaměstnavatel. Tedy v případě, že na něm poškozený nenese jakoukoli spoluzodpovědnost. Pro tento případ jsou nyní povinně zaměstnavatelé ze zákona pojištěni u komerční pojišťovny. Nejčastěji to bývá pojišťovna Kooperativa. Stane-li se tedy zaměstnanci pracovní úraz, zaměstnavatel předá všechny podklady pojišťovně a ta potom hradí poškozenému zaměstnanci veškeré nároky, které mu vyplývají z utrpěného pracovního úrazu. Tedy nejen náhradu za ztrátu na výdělku, ale i další případně vzniklé škody.

Uvádíte, že se Vám pracovní úraz stal v roce 2007, následně jste po vyléčení a stabilizaci Vašeho zdravotního stavu začala být evidována na úřadu práce jako uchazečka o zaměstnání až do května 2012. V době od stabilizace Vašeho zdravotního stavu až do roku 2012 Vám Kooperativa vyplácela náhradu za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti (rentu). Zde tedy žádný problém nenastal. Od roku 2012 až do roku 2018 jste nastoupila do nového zaměstnání a jestli jsem to správně pochopil, tak i zde jste rentu od Kooperativy pobírala, vyjma období od července do prosince 2018, kdy jste v zaměstnání pobírala vyšší příjem, a tudíž Vám žádná ztráta na výdělku nevznikala. Rentu Vám přestala nejspíš Kooperativa vyplácet až od července do prosince 2018 s argumentem, že Vám nevzniká ztráta. Není to tedy tak, jak uvádíte, že Vám nárok na výplatu renty zanikl.

Nárok na výplatu renty je totiž konstruován tak, že je již trvalý. Pokud se nezmění Váš zdravotní stav způsobený pracovním úrazem směrem k jeho zlepšení, nebo vyléčení (což je velmi málo pravděpodobné), zaniknout nemůže. Ovšem může být dočasně ukončena výplata renty v případě, že žádná ztráta na výdělku poškozenému pracovníkovi nevzniká. To se stane tak, že poškozený má po pracovním úraze stejný, nebo dokonce ještě vyšší výdělek, než měl před svým pracovním úrazem. V případě, že v budoucnu opět jeho výdělek klesne a tento pokles bude způsoben výhradně zdravotním stavem poškozeného, který má svoji příčinu v utrpěném pracovním úrazu, nikoli tedy přičiněním poškozeného, výplata renty se znovu spočítá a znovu započne její výplata.

Zde pro úplnost uvádím, jak je renta počítána. Příjem poškozeného za tři měsíce před vznikem pracovního úrazu nebo nemoci z povolání se zprůměruje a z tohoto průměrného příjmu se následně odečte příjem poškozeného po nástupu do nového zaměstnání a případný invalidní důchod, který poškozený pobírá z titulu pracovního úrazu. Výsledkem je výše jeho náhrady za ztrátu na výdělku (renty).  Nastoupí-li poškozený po vyléčení na úřad práce do evidence uchazečů o zaměstnání, z uvedeného průměrného příjmu se mu odečítá průměrná mzda v ČR a případný invalidní důchod, pokud jej pobírá z důvodu pracovního úrazu. Výsledkem opět je výše renty.

Ve Vašem případě, kdy jste po propuštění ze zaměstnání byla opět od ledna 2019 vedena v evidenci na úřadu práce, Vám má být renta počítána tak, že od Vašeho průměrného příjmu před vznikem pracovního úrazu, Vám má Kooperativa odečítat průměrnou mzdu v ČR ve výši minimální mzdy platné v den Vašeho prvního zařazení do evidence uchazečů o zaměstnání (tj. minimální mzdu z roku 2008) a případný invalidní důchod, pokud nějaký pobíráte z důvodu pracovního úrazu. Zde je nutno zdůraznit, že výpočtový základ pro výpočet renty (tj. průměrnou mzdu před vznikem pracovního úrazu) je nutno každoročně valorizovat dle příslušného nařízení vlády ČR.  To znamená, že pokud jste začala rentu pobírat v roce 2008, tak nejspíš od roku 2009 Vám měl být každoročně výpočtový základ dle zmíněného nařízení vlády, valorizován.

Nejsem si jist, jestli jste špatně nepochopila tvrzení pojišťovny, že Vám nárok na rentu zanikl.  Mohl Vám zaniknout pouze nárok na výplatu rent po období, kdy jste měla vyšší příjem než před pracovním úrazem. Samotný nárok na rentu však zaniknout nemůže, pokud zdravotní následky pracovního úrazu trvají. Pokud jste tedy v měsících červenec – prosinec 2018 brala tak vysoký plat, že Vám ztráta na výdělku nevznikala, přestala Vám být vyplácena renta. Pokud jste ovšem tak vysokého výdělku nedosáhla mimořádným pracovním úsilím. To ovšem neznamená, že Vám zcela zanikl nárok na rentu! Pouze Vám žádná nebyla vyplácena. Jste-li však následně propuštěna a ihned vedena jako uchazečka o zaměstnání na úřadu práce, vztahuje se na Vás ustanovení § 171b, odst. 3), zák.č. 262/2006 Sb. zákoníku práce. Vzhledem k tomu, že jste před registrací do evidence nezaměstnaných 6 měsíců rentu nepobírala (nebyla Vám vyplácena z důvodu Vaší vyšší mzdy), je třeba se při výpočtu renty řídit větou první § 171b, odst. 3). To znamená, že výpočet se řídí opět § 171b, odstavcem 1).

Je chybné, pokud Vám v případě Vaší současné evidence v seznamu uchazečů o zaměstnání na úřadu práce od ledna 2019 hodlá Kooperativa odečítat průměrnou mzdu, která platila v lednu 2019. Má Vám odečítat průměrnou mzdu platnou ke dni Vaší první evidence v seznamu uchazečů o zaměstnání na úřadu práce, tzn. z roku 2008.

Požadavek Kooperativy na doložení potvrzení Vašeho nového potenciálního zaměstnavatele, že Vás nemohl přijmout z důvodu Vašeho zdravotního stavu, a proto jste byla nucena zaregistrovat se na úřadu práce do evidence uchazečů o zaměstnání, považuji víceméně za obstrukční jednání Kooperativy. Je však motivováno tím, že pojišťovna musí ze zákona hradit pouze ty škody, které Vám vznikají v souvislosti se zdravotním stavem způsobeným Vaším pracovním úrazem. Nemusí však bohužel, a to dokonce i podle názoru Ústavního soudu ČR hradit ty škody, které nejsou způsobeny přímo Vaším zdravotním stavem, ale pouze nepříznivou situací na trhu práce. I když je více než zřejmé, že uchazeč o zaměstnání se špatných zdravotním stavem, má mnohem horší pracovní uplatnění na trhu práce než uchazeč zdravý. Požadavky, které na Vás pojišťovna vznesla, souvisí s dokladováním uvedené příčiny. Tedy, aby bylo bez jakýchkoli pochyb, že jste zaměstnání nezískala z důvodu svého špatného zdravotního stavu, nikoli proto, že jste o zaměstnání neměla zájem a nechtěla k novému zaměstnavateli nastoupit.

Pokud to dobře chápu, v současné chvíli jste vedena v evidenci uchazečů o zaměstnání na úřadu práce. Nyní by tedy pojišťovna neměla hodnotit, jaký příjem byste získala u nového potencionálního zaměstnavatele, nýbrž by měla rentu počítat výše uvedeným způsobem. Tedy z Vašeho průměrného příjmu před pracovním úrazem, který má být nařízením vlády každoročně valorizován, odečíst průměrnou mzdu v ČR z roku 2008. Nemáte-li invalidní důchod z důvodu pracovního úrazu, tak výsledek z uvedeného způsobu výpočtu by měl být Vaší současnou výší renty, kterou by Vám měla Kooperativa vyplácet. Jsem přesvědčen, že způsob výpočtu Vaší renty, který popisujete, neodpovídá současné legislativě a Kooperativa postupuje špatně.

Protože jednání o výplatu renty v takovýchto sporných případech jsou s pojišťovnou značně komplikovaná, doporučuji Vám obrátit se v této věci na některého z advokátů a poradit se s ním na způsobu řešení situace. Musím bohužel konstatovat, že tato problematika není vůbec jednoduchá a že Vy, jako poškozená, budete za situace, kdy byste s pojišťovnou vyjednávala sama, ve slabší pozici. Proto Vám doporučuji vyžádat si odbornou pomoc právního zástupce. Budete-li v jednání úspěšná, což předpokládám, že byste měla být, náklady Vašeho zastoupení při jednání by rovněž měla uhradit pojišťovna.

Věřím, že jsem Vám problematiku dostatečně objasnil a přeji Vám úspěch při Vašich jednáních.

 

JUDr. Zdeněk Žižka
Legislativní odbor NRZP ČR
specialista na zdravotnickou problematiku