Novela zákona

Dobrý den, pane Kráso chtěl bych se zeptat, jestli je ještě možné udělat něco s návrhem novely č. 262/2006 Sb., zákoník práce, resp. přijde mi diskriminační, že já jako pracující člověk s přiznanou rentou (nyní práce na dohodu o pracovni činnosti - za kterou jsem neskutečně rád)ale nedosahující díky umožněnému počtu hodin minimální mzdy budu mít i nadále odečítanou stále se navyšující minimální mzdu a zmrazení její výše se mě nebude týkat, protože jsem kdysi po třech měsících na ÚP nevydržel a vzal cokoliv, jen abych byl mezi lidmi a něco dělal. Tudíž mě se odečítá minimální mzda v plné výši a bude i nadále. Právně mám rentu počítánou správně. Vím, že je nás takových určitě víc. Proč tedy zmrazení nemůže platit pro všechny, kteří minimální mzdy nedosahují? Děkuji, s úctou JK
 
jaromir kaplan

Vážená paní Žaneto,

problém se zvyšováním minimální mzdy ve vztahu k rentě řešíme. Teď je v Poslanecké sněmovně návrh novely zákoníku práce, který by měl problém odstranit. Byly podány dva návrhy - návrh, který iniciovala NRZP ČR a podal jej p. posl. Kaňkovský - tisk 22 a dále vládní návrh - tisk 99. Do II. čtení prošel vládní návrh - tisk 99. Připravili jsme p. posl. Kaňkovskému pozm. návrh, který podal, a který řeší i tu situaci, kdy příjemce renty opakovaně střídá zaměstnání s evidencí na  ÚP. Pokud tento pozm. návrh projde, tak by Váš problém byl vyřešen. Najděte si na www.nrzp.cz informaci č. 28, kde je pozm. návrh uveřejněn. Můžete nám pomoci tím, že oslovíte poslance a požádáte je, aby pozm. návrh p. posl. Kaňkovského podpořili. Můžete oslovit poslance z Vašeho okresu nebo kraje.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnoval Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.