Nemocencká

Děkuji pane kráso  za vaši odpověd.Bohužel zaměstanavatel stojí za svým. Argumentuje že jde o firmu ktrerá zaměstnává OZP,ČID A ID.Dostává dotace od státu.A tím pádem je změna zákona  pro tito firmy.ŽE MUSÍM MÍT ODPRACOVANO 2500 KČ Hrubého měsíčně jinak neproplatí PN.Argumentuje tím též že bychom byly nemocní pořád.Když jsem se zeptala  na pracovní úraz  bylo mi zděleno totéž musím odparacovat  měsíčně 2500kč hrubého.A z doslechu vím že to není jediná firma ktrerá toho zneužívá.Vím že je to proti zákonu,ale na soudní tahanice nemám ani peníze ani nervy.Jinak o proti předchozím zaměstnavatelům  jsou slušní,není problém z propustkami k lékaři a podobně. jde podat anonym na firmu ? Nerada bych přišla o práci kterou jsem tak dlouho hledala. Děkuji
 
Zuzana

Vážená paní Zuzano,

teď je to jasné, zaměstnavtel nemá pravdu a chce se na Vás všech přiživovat. Jediné řešení je, že se obrátíte na inspekci práce, jejíž pracoviště jsou ve všech okresních městech, a požádáte je o pomoc. Dále se můžete obrátit i na ÚP, který Vašemu zaměstnavateli vyplácí příspěvek na podporu zaměstnávání OZP. Mohli by mu zastavit výplatu příspěvku, a to by na něj tvrdě dopadlo. 

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.