nárok a sanitka

Vážený pane, dovoluji se na Vás obrátit s dotazem, který se týká otce, který je po transplantaci ledviny (3.8.2018). Otec má trvalý pobyt v Brně, ale již roky bydlí jinde (asi 6 let). V místě nového pobytu má i obvodního lékaře, očního lékaře, chodil na dialýzu (Třebíč). Teď kam má otázka směřuje. Po transplantaci ledviny, viz výše, byl odeslán domů, po dvou dnech doma dostal pravostranný zápal plic, byl převezen do nemocnice Třebíč. Propuštěn má být 30. 8. 2018, s tím, že již ví, že v pátek dne 31. 8. 2018 se musí dostavit na kontrolu na CKTCH Brno. Kdo tedy může, má vystavit lístek na sanitku, odborný lékař v místě "přechodného bydliště" nebo CKTCH Brno. Nikdo se k tomu nemá. Děkuji za zprávu Blatná
 
Blatná

Vážená paní Blatná,

domnívám se, že sanitku by mělo objednat to zdravotnické zařízení, které požaduje, aby se Váš otec dostavil do nemocnice. Je potřeba jim oznámit skutečný zdravotní stav otce a případně požádat Vaší zdravotní pojišťovnu o souhlas. Toto můžete provést i později, když například sanitku budete hradit, tak Vám mohou být zaslány jako proplacené.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.