ID ženaxmuž

Dobrý den, nedosáhla jsem ani na ID 1.st., jsem žena. Proč se stejným postižením, mnohdy menším, mají ID muži? Vyhláška je jedna a měla by platit pro všechny stejně. Muž s menšími problémy než mám já má ID 2. st., muž co nikdy nepracoval má ID 3.st.na hlavu, žije sám, vše kolem sebe zvládá bez pomoci jiných, je soběstačný ve všem, k revizi, jak se chlubní, ho nezvou. Kde je nějaká spravedlnost? Revizní lékaři nové ID nepřiznávají, dočetla jsem se na ČSSZ, že jsou motivování - víc odměn za méně nepřiznaných důchodů.Lékař rozhoduje sám, ač se všude píše Lékařská posudková komise,není to pravda.Tito lékaři, nedrží slib co dali, hodnotí ve svůj prospěch, na nemocné kašlou. Kdy lékaři budou objektivní, kdy budou posuzovat zdraví lidí, né svůj prospěch? Váš názor mě zajímá.
 
Tá?a

Vážená paní Táňo,

na Vaše otázky těžko mohu odpovědět. Nezdá se mi, že by muži byli zvýhodněni při hodnocení na PnP. S tímto podnětem by bylo dobré se obrátit na na MPSV ČR.

S pozdravem

Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.
Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.