ID II.st + práce na část.úvazek + výplata renty

Hezký den vám přeji pane Krása, prosím o informaci ohledně výplaty renty k pobíranému ID II.st + výdělku. Od 04/2014 jsem v ID a bývalým zaměstnavatelem mi byla po prac. úrazu vypočítána výše čistého průměrného výdělku na 23 700,- a od té doby proběhla valorizace jak ID, tak rent, ale pojišťovna Kooperativa mne neinformovala o jakou částku se mi výše vypočítaného čistého výdělku pobíraného před úrazem navýšila z vypočítaných 23 700,-. Pracuji na část. úvazek ve výplatní pásce mám uvedeno: čistá mzda 5 240,- hrubá mzda 5 605,- základ daně - záloha na daň 7 100,- Důchod pobírám 7 367,- + 5 240,- mzda + ??? kolik by mi měla pojišťovna doplácet výši renty a má mi odečítat rentu od čisté mzdy, hrubé mzdy, nebo od základu daně - zálohy na daň? Poněvadž je zaměstnankyně poj. vůči dotazům z mé strany arogantní a vše si mám zjistit sám, prosím vás o možnost rady i informace. S pozdravem Petr
 
Petr

Vážený pane Petře,

valorizace částky, ze které se vypočítává renta, byla k 1. 1. 2019 zvýšena o 3,4 %. Vzhledem k tomu, že Vám byl zároveň valorizován ID, tak se domnívám, že rozdíl mezi valorizací renty a ID bude tak nepatrný, že se Vám renta nezvýší. Zvýšení Vašeho ID totiž snižuje výši renty. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.