dotaz ohledne kraceni renty

Dobrý den mám dotaz: mel jsem pracovni uraz dne 15.7.1994.Nebyl zaviněm moji chybou,a navic se mi to stalo 10tou smenu v novem zamestnani.Nevim presne ale myslim ze rentu mam vyplacenou od roku 1996 mozna trochu drive.Dál jsem po skonceni pracovní neschopnosti pracoval myslim nekdy od roku 1995,pracoval jsem do Roku 1999 kdy firma vyhlasila krach a ja se evidoval 8.1.1999 na Úřad práce,kde jsem evidován dosud.Tak bych potřeboval zjistit jestli se mi renta bude kratit i nadale nebo nebude..Pořád čtu na různých internetových stránkách že od 1.10.2018 se uz nebude renta krátit o stoupající minimální mzdu.Já mozžná mylně chápu že se mi ma renta přepočítat a začít počítat od výše minimální mzdy od roku 1999.Tedy by měla renta stoupnout.Renta mi je vyplácena Českou Pojišťovnou.Jenže když jsem kontaktoval mého likvidátora tak mi bylo zděleno že můj případ nespadá do této skupiny protože prý ze zákona roku 1966 podle kterého to je nejak jinak nerozumím tomu,budu informovan dopisem z pojišťovny,az dopis dorazi mohl bych ho preoslat. Nechápu nerozumim ale jestli to nekoho zaujme a poradí budu moc rad. S pozdravem Štefan Jurák
 
Štefan Jurák

Vážený pane Juráku,

renta se Vám bude i nadále o výši minimální mzdy, ale částka na krácení renty by měla zůstat ve výši minimální mzdy, která byla stanovena 1. 1. 2018. Letošní zvýšení minimální mzdy by se Vám již nemělo projevit ve zvýšení odvodu. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.