Dotaz na slevy

Dobrý den,mám dotaz.Při vstupu třeba do ZOO nebo muzea atd.je vždy uvedena sleva pro důchodce at již starobní nebo s průkazem ZTP.Mám PID III.stupně bez průkazu ZTP.Pokud jsem chtěla uplatnit slevu jako důchodce,bylo mi řečeno že se na mne sleva nevztahuje.Takže jsem důchodce který nemá nárok na slevu pro důchodce?Není mi to nějak jasné.....Mám sebou nosit nějaký doklad kterým se prokážu?Děkuji za odpověd.
 
Helena

Vážená paní Heleno,

žádná sleva na jakékoliv představení, do muzea či do ZOO nemá oporu v zákoně. Záleží vždy na provozovateli či majiteli takového zařízení, zda poskytně slevu určitým skupinám obyvatel. Můžete nosit s sebou kopii rozhodnutí o přiznání ID III. stupně a je možné, že Vám sleva bude poskytnuta. Pokud však majitel či zřizovatel zařízení rozhodne, že Vám slevu nepřizná, tak ji nemůžete nijak právně vymáhat.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.