Dotaz

Dobry den. Ráda bych se zeptala. Jsem opatrovnikem mého postiženého syna kterému z ID stahují měsíčně exekuci. To by asi nebylo nic zvláštního mimo to že samotný dluh neni tak velký jako poplatek ktery si nauctuje exekutor a jeho úřad. Jenže syn ma aktivni činnost v centru pro postižené klienty, kde dostává také pravidelně odmenu na účet. Při vyberu peněz dnes z bankomatu jsme zjistili, že účet ma zablokovány a zase k tomu narostl další poplatek za blokaci účtu. Můžete mě informovat,zda daný exekutor na tohle ma pravo? Ja nepracuji ze zdravotnich důvodů, po těžkých operacich a nemohu ani v tydnu varit doma synovi obědy, nemůžu chodit po operaci asi ještě dva měsíce než se mi stav zlepší, a daná částka na zablokovanem synovem účtu nám opravdu chybí. Děkuji Věra Mrazkova
 
V?ra Mrazkova

Vážená paní Mrázková,

přiznám se, že v této věci Vám moc nepomůžu. Připadá mi však zvláštní, pokud Váš syn pravidelně splácí dohodnutou částku, aby došlo k blokaci účtu. V každém případě je nutné, aby si syn dohodl výplatu peněz v hotovosti, pokud to jde. Dále asi budete muset využít služeb advokáta, který by měl vyzvat exekutora, aby okamžitě zrušil blokaci a nebo se obrátit na soud, aby předběžným rozhodnutím zrušil blokaci účtu. V této věci však je potřeba, abyste se poradili s advokátem.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.