dotaz

dobrý den,pane kraso,proím Vás,jestli byste mi napsal,co přesně je napsáno v dokumentu ,který podepipsala moje mamka a je napsaná jako pečující osoba.Protože se pořád vymlouvá, že za mě zodpovídá, a proto rozhoduje o všem za mě,a mě to omezuje.A vyhrožuje mi policií kdýž se odstěhuju.Přitom četla,když jste mi odepsal,že to je blbost.Že žádnou zodpovědnost nemá. Mám vyřizený výtach a el vozík, ale musím se furt ptát,jetli múžu jít ven a tak pořád dokola A prostě se musím ptát na všechno.když chci něco udělat podle sebe..A kvůli tomu jsem Vám žačal psát,pro mě by bylo lepší,kkyby mě dala radši do ústavu já bych dospěl,odešel z něho a zil bych si podle sebe.Ale stará se o mě skvěle.Škoda se nedělají kampaně na podporu samostatného života a rozhodování postižených na vozíku apod, sami za sebe hlavně pro jejich rodiny,aby nerozhodovaly za ně.Pane kraso,jestli jste uspěl ve volbách tak Vám gratuluji
 
Me?ev

Vážený pane Mečeve,

pokud nejste zbaven svéprávnosti a je Vám více než 18 let, tak si samozřejmě můžete chodit kam chcete a Vaše matka Vám nemůže bránit. Musíte však pochopit, že se asi o Vás bojí. V prohlášení, že Vaše matka je hlavní pečující osobou je pouze to, že Vám bude pomáhat. Vy byste měl toto prohlášení podepsat. Hlavní pečující se zavazuje, že Vám bude pomáhat s úkony, které sám nezvládnete, ale nemá právo Vám bránit ve Vašich aktivitách. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.