dotaz

mám zdravotní postižení dolních končetin na zákaldě toho pracuji v nemocnici jako řidič sanity již několik let,nyní přišlo nové vedení,na základě kamarádíčkování udělalo čistku a teď dochází i na zaměstnance,bylo mi naznačeno že i mě by měli propustit nebo přeřadit,jak se bránit když po mě byli přijati další řidiči a chtěji mě pouze nahradit nějakým jejich známím,mají na to právo,když jem evidován jako postižený zdravotně a mám částečnou invaliditu,která ovšem nevadí a nikdy nevadila k výkonu mojí práce
 
Arnošt

Vážený pane Arnošte,

žádná speciální ochrana v zaměstnání osob se zdravotním postižením není. Pokud jste osobou zdravotně znevýhodněnou, nebo pobíráte ID, měl byste argumentovat, že zaměstnavateli přinášíte slevu na daní a možnost čerpání podpory.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.