dotaz

Dobry den pane Krasa,chtela bych se vas zeptat ....pracuji v chranene dilne a v soucasne dobe nam byl na dilnu nainstalovan kamerovy system,muj dotaz na vas je ma na to zamestnavatel vubec pravo,kontrolovat nas prez kameru? Myslim ze vzhledem k zdravotnimu stavu,nemuze po nas chtit abychom si nemohli nejak ulevit,nebo proste chvilinku odpocinout.Muzete mi jeste prosim sdelit jak mame narok na prestavky pri 6hod pracovni době?Moc vam dekuji a moc si vas vazim.
 
Jana

Vážená paní Jano,

předal jsem Váš dotaz do poradny NRZP ČR.

S pozdravem Václav Krása

 

Vzhledem k tomu, že se mi z PC vytratila odpověď na váš dotaz, a  nerada bych navodila dojem, že si klientů, kteří do nás vkládají důvěru, nevážíme, odpovídám raději ještě jednou.

 

Vážená paní,

 

 

Zákoník práce neupravuje kamerový systém na pracovišti obecně. Ale vzhledem k charakteru vaší práce byste se měli ohledně instalace ohradit, vzhledem k tomu, že pro kontrolu pracovního tempa, kontrolu na  vašem pracovišti tato  instalace zákoníku práce, zákonu občanskému a předpisům souvisejícím  odporuje.

Pokud vzniknou další problémy, obraťte se na nás.

 

S pozdravem

 

JUDr. Věra Dreslerová

Poradna pro osoby se zdravotním postižením a seniory NRZP ČR

tel.: 266 753 422

e-mail: dreslerova@nrzp.cz

www.nrzp.cz/poradna

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR

Partyzánská 7, 170 00 Praha 7

 

 

Váš dotaz i odpověď na něj je po nezbytnou dobu uložen v poradně. Slouží výhradně pro potřeby poradny a ke zkvalitňování našich služeb. Žádné vámi svěřené informace nejsou poskytovány třetím osobám. Všechna data jsou chráněna v souladu se zákonem č. 101/2000 sb., o ochraně osobních údajů.

Pokud s ukládáním vašich e-mailů nesouhlasíte, informujete nás a vaše zprávy budou po zodpovězení vymazány.