doprava handicap. dětí

Dobrý den, naše speciální škola má smlouvu o dopravě handi. dětí s jinou organozací. V poslední době řešíme problémy, řidič tvrdí že auto nemá "dětskou" pojistku (dívka otevřela dveře ještě před zastavením auta, naštěstí bez následků),  často jsou tu stížnosti rodičů že jiné dítě poškodilo či zničilo tomu jejich dítěti jeho věci (brýle, sluchadlo...).  Jak je to prosím s nutností dozoru a odpovědností za škodu? Jedná se o mentálně postižené děti. Škola tvrdí, že odpovědnost je na rodičích ikdyž ti tam vůbec nejsou, jen jaksi z principu. Bohužel jsme se dostali do situace, kdy rodiče raději vozí děti sami aby těmto situacím předešli.  děkuji za odpověď
 
Ivana Kohoutová

Vážená paní Kohoutová,

předal jsem Váš dotaz do poradny NRZP ČR.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, obdržela jsem k vyřízení váš dotaz. V rámci odpovědi, upřesnění informací, bude vhodné, když do poradny NRZP ČR zavoláte.

Moje tel. Číslo je uvedeno níže u  jmenovky a adresy.

Jelikož potřebuji další informace neznám podrobnosti, smlouvy s vozící organizací, povinnosti v rámci školy, včetně pedagogického dozoru nad dětmi bude tel. kontakt  prospěšný.

Vzhledem ke státnímu svátku a tomu, že moje poradenské dny jsou pondělí až středa, budu k dispozici dne 3. 10. od 9.00 hodin.

 

 

Zatím tedy tolik a jsem s pozdravem

 

JUDr. VÄ›ra Dreslerová

Poradna pro osoby se zdravotním postižením a seniory NRZP ČR

tel.: 266 753 422

e-mail: dreslerova@nrzp.cz

www.nrzp.cz/poradna

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR

Partyzánská 7, 170 00 Praha 7