DONEZ

Dobrý den chtěla bych se zeptat nechápu ten jejich sytém že i ženy co jsou těhotné i ty co jsou na RIZIKOVÉM těhotenství se ta musí plahočit na poštu. Já jsem na rizikovém těhotenství a děláme mi dost veliké potíže chodit na poštu v různém čase kort když bydlím daleko od pošty a musím běhat furt na nějaké kontroly! Takže musím do města ráno a potom čekám třeba 3 hodiny než jdu na docházku DONEZ nechápu že ženy v těhotenství nemají nějakou úlevu vůči tomu to systému..!!!
 
Ludmila

Vážená paní Ludmilo,

doporučuji Vám, abyste požádala Vašeho lékaře, aby Vám napsal, že ze zdravotních důvodů nemůžete neustále docházet na poštu, vzhledem k Vašemu rizikovému těhotenství. Mohl by Vám napsat i pracovní neschopnost. Ombudsman proti systému DONEZ podat soudní žalobu, ale zatím bohužel tato věc platí.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.