dávky v nemohoucnosti

Dobrý den.Chci se zeptat,zda je správné,aby dostávali dávky lidé co nic nepotřebují.Berou dávky 13000kč na maminku,která leží už 15let,dostanou na benzin 400kč, aniž by s matkou někde jeli,a chodí všichni do práce,takže se o matku celý den nikdo nestará.Je tam sama,až dojdou z práce o 14.30hod,a mladá chodí až kolem 17hod.Lidé, kteří to potřebují,protože se starají o děti, nebo dospělé celý de a noc, to kolikrát nemají a takový toho zneužívají.Když se zeptáme, proč ji někde nedají,proč by dával,i tam by museli platit.Ani charitu nemají.Ani žádná kontrola na ni nechodí,jestli se o ni někdo stará.Prostě řečeno leží sama celý den.V poledne dostane oběd,od paní, která tam chodí za 10minut je najedená a paní odchází.A to si vemte, že dostanou přidáno na 19000kč co jsem slyšela.To se potom mají dobře, že žijí s peněz co dostanou od státu a matka s toho nic nepotřebuje,protože plynky dostanou zadarmo.To je bordel.Toto by se mělo trochu kontrolovat také.S pozdravem Potáčová
 
Jitka

Vážená paní Jitko,

rodina určitě musí zajistit péči o svou maminku, když už 15 let žije a nemůže se o sebe postarat. Jinak by paní tak dlouho nepřežila. Pokud máte podezření, že péče není kvalitní, můžete to oznámit úřadu práce, který má možnost poslat do rodiny kontrolu. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.