Daně

Vážený pane Krása,našemu synovi je 22 let a je těžký autista 4.stupen invalidity.Chtěla bych se zeptat jestli má manžel nějakou slevu  na daních na postižené dítě a jestli můžeme do daní taky započítat koupi Ipadu který stál 17000.Mnohokrát děkuji za radu Eva
 
Eva

Vážená paní Evo,

Váš manžel může uplatnit slevu na dani pokud Váš syn má průkazku ZTP nebo ZTP/P a dále slevu na invalidní důchod. Koupi Ipadu nemůže odečíst z daňov=ého základu, pokud jej nemá k podnikání.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.