chránené bydlení

Dobrý den, prosím o radu. Má postižená dcera je 23 let a má LMO. Navštěvuje chránené bydlení v unhošti Slunce, také tam chodí do soukromé školy. V pondělí ji tam odvezu v pátek jsi ji beru domu. pokaždé když ji tam vezu mám divný pocit,v chráneným bxdlení není noční služba, pouze do 22.hod.Od té doby co tam je mě příjde ,že neumí už ani to co uměla předtím.´Je mě řečeno ,že učej děti k samostatnosti. Pokaždé když tam přijedu,má neskutečný nepořádek na pokoji, proto jsem ji pokoj začala uklízet sama.Potřebuji poradit jestli mám dceru nechat v chránenem bydlení nebo ji stahnout naspátek domu.zatím me neřekle že tam nechce ,ale když tam v pondělí jedeme je smutná. Není příliž mladá na chránené bydlení ? Dala jsem ji tam proto ,že mě naprosto neposlouchala. Děkuji za radu
 
Jelínková So?a

Vážená paní Jelínková,

v těchto věcech Vám opravdu neumím poradit, protože bych musel znát organizaci chráněného bydlení v zařízení, o kterém se zmiňujete. Není ani asi účelem, abyste Vy osobně v chráněném bydlení uklízela. Doporučuji domluvit se s vedením chráněného bydlení o tom, že máte pocit, že dcera tam není spokojená, a že je v bytě nepořádek. V chráněném bydlení nemusí být služba v nočních hodinách, ale připadá mi také zvláštní, že by měli v bytě klienti nepořádek. Odborní pracovníci by je měli vést právě k tomu, aby si byt udržovali v pořádku.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.