Canabis

Vážený pane předsedo. Už jednou jste nám dobře poradil,a protože nechci mít problémy se Zákonem,mám k Vámjednu otázku,podle níž se budu řídit. Mám těžce nemocnou maminku v PID a k tomu ve 3 stupni pěče o osobu blízkou. Od roku 2010 se po katastrofických událostech v rodině léčí s těžkými depresemi,,OCD,generalizovanou úzkostnou poruchou,těžkým CHOPN,a poruchou rovnováhy,a to vše je klasifikováno jako postraumatický stav. Je tkz. Polymorbidní pacient a užívá denně 16 léků. Spí denně téměř 16 hodin,a věčně se něčeho bojí,jakoby se měly opakovat situace z minulosti,kdy nám jeden neznámý člověk zabil 33 bodnými ranami nastávajícího zetě,podnikatele,od starší sestry,a po 11 měsících nám zemřel i vnouček,,můj synoveček. Musela jsem se vrátit z Irska,kde jsem žila 15 let,abych se mohla o maminku starat. Po mém příletu mi říkala,že dostala od jedné paní,s níž se přes plot bavila o svých zvířátkách a přešly mezi řečí i na nemoci a bylinky. Paní ji nabídla dvě semínka Canabisu,a ty si letos v dubnu zasadila,vyrostla jen jedna rostlinka,a maminka si z něj chce nechat vařit čaje,protože ji paní říkala,že je také nemocná a jí tato bylinka pomáhá,tak,že může dýchat,pohybovat se a fungovat důstojně jako člověk. Pane předsedo prosím Vás je to legální? Může si tuto rostlinku usušit a já bych ji z ní dělala různé čaje,pasty a občas jí kousek listu zamíchala do obědu? Nebude mít maminka,nebo já z toho nějaké problémy? Jak prosím zní Zákon lidově? Máme ji vytrhnout a zlikvidovat,nebo co s tou rostlinou dělat. nežila jsem tu dlouho,neznám tuto bylinu,a tak si nevím rady. prosím,pane předsedo poraďte. Moc předem děkuji. J.F.
 
Ji?ina

Vážená paní Jiřino,

pokud si pěstujete Canabis pro vlastní spotřebu, tak to v zásadě trestné není. Musíte však prokázat, pokud by přišla policie, že látku nikomu nedáváte, že je jen pro Vaši potřebu, respektive pro potřebu maminky. Dnes je to však běžná věc, že si lidé sami konopí pěstují a není to věc, která by byola nějakým způsobem skutečně stíhána. Myslím si, že se nemáte všeho bát.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.