Zamítnutí posudkové komise o příspěvek na úpravu koupelny

Dobrý den. Maminka (79) je od ledna 2015 po operaci zlomeného krčku. Museli jsme nechat předělat nutnou část koupelny vybourání vany na bezbarierový vyzděný sprchový kout. Podala se žádost o příspěvek po hotové přestavbě, která se prováděla ihned, než propustí maminku z nemocnice. Vzhledem k tomu, že i otec (81) není schopný se koupat ve vaně a i při sprchování potřebuje pomoc. Má velmi špatnou stabilitu. Ale vrátím se ke zdravotnímu stavu maminky.  Teď v září prodělala další zákrok - vyndání hřebů a dlahy z krčku, jelikož to její kost nesnášela. Na jaře ji čeká zřejmě totální výměna kolene( neznám přesný název) jelikož jí znemožňuje chůzi na té samé noze,. Překvapením pro mne bylo, že jí posudková komise zamítla příspěvek na koupelnu. Kdyby ji poslali byť 100 Kč, měla by radost, že přeci jen náš stát má soucítění k seniorům. Jde o princip, nejde o peníze. Ale takto mi to přijde jako výsměch. Obzvášť, když vidíte velkou snahu nemocného člověka o uzdravení a pak přijde takováto podpásovka" příspěvek se zamítá" Aniž by posudkový lékař maminku viděl.  Prosím o radu, jak se dovolat spravedlnosti. Předem velmi děkuji. Jana Hvězdová, Rakovník    
 
Jana Hv?zdová

Vážená paní Hvězdová,

souhlasím s Vámi, že je to ostudné. Doporučuji Vám, abyste do 15 dnů podala odvolání, které musíte podat zásadně přes ÚP, který vydal rozhodnutí o zamítnutí žádosti a adresovat jej budete na odbor odvolacích agend, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha.

Do odvolání zdůrazněte, že posudkový lékař Vaší maminku vůbec neviděl, čili nemohl objektivně posoudit potřebu bezbariérové úpravy koupelny a tuto skutečnost nemůže ani vyčíst z lékařské zprávy.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji

Vážená paní Hvězdová,

prosím o zaslání bližších údajů na moji adresu v.krasa@nrzp.cz. Potřebuji bydliště a jméno dcery.

Děkuji