rozstrousena skleroza od 20 let

DOBRY DEN JMENUJI SE LENKA JE MI 30LET ,OD 20 LET MAM RS .BOHUZEL MINATO PRISLI POZDEJC NEZ MELI.CHODILA SEM OD DOKTORA K DOKTORU A BYLO MI RECENO ,ZE SEM MLADA ,DEHYDROVANA A NECHCI PRACOVAT!PO DLOUHE CESTE SEM DOSLA ASI VE 22-23 LETECH K NEUROLOZCE,KTERA SE KE MNE TAKE PRIJEMNE NECHOVALA,POSLALA ME NA MAGNETICKOU RESONANCI,ZA 14 DNI SEM JELA PRO VYSLEDKY A NAJEDNOU BYLO VSE JIINE.PANI DOKTORKA MILA ATD A SEDNETE SI .REKLA MI DIAGNOZU RS :( .PO PRICHODU DOMU ME CEKALA DALSI RANA,PRITELOJ SEM DIAGNOZU OZNAMILA JA A OUHA!V TU DOBU MEMU SYNOJ BYLY 2-3 ROKY.PTEC MEHO SYNA ODNAS ODESEL,TO BYLA RANA. DNES UZ MI JE 30 LET,MAM KRASNEHO 10LETEHO SYNA,KTEREJ JE PRO ME VSIM NA SVETE,BYDLIME NASTESTI U RODICU,MAMKA JE DOMA SEMNOU ,POMAHA MI A STARA SE O ME A O MEHO SYNA,PROSTE NAM POMAHA,SEM UZ NA INVALIDNIM VOZIKU.PORIDILA SEM SI INVALIDNI CTYRKOLKU ELEKTRICKOU ,REPASOVANOU ,PROTOZE NA NOVOU NEMAM.ALE NASTALA DALSI OTAZKA,JAK SLEST SCHODY ?BYDLIME V PRVNIM PATRE!JAK SLEST.TAK SEM OPET NEVAHALAA HLEDALA POMOC NA INTERNETU V PODOBE SCHODOLEZU CI POJIZDNE PLOSINY A OUHA ONO TO TAM BYLO ALE ZA ZAPUJCENI SE OPET PLATI!OPET V UZKE ULICCE CO TED ,KDE NATO MAM VZIT??????KDO MI POMUZE ?MAMKA BYLA NEKLIKRAT NA URADECH A JEN SLIBUJI A JA JEN SEDIM ZA ZAVRENYM OKNEM A CEKAM A CEKAM.SLIBILI MI I UPRAVENI KOUPELNY,MAM PROBLEM VLEZT DO VANY ,NEDAM NOHU TAK VYSOKO A KDYZ TAK SE ROZKLEPU ,PODLOMI SE MI KOLENA A SPADNU,KDYZ ME TAM MAMKA NAHODOU POMUZE ,TAK VYLEZT Z VANY JE UCINENEJ HOROR CO TED?PORADTE PROSIM S POZDRAVEM LENKA V.
 
lenka

Vážená paní Lenko,

pokud jde o úpravu koupelny, je potřeba podat žádost na úřad práce o tzv. příspěvek na zvláštní kompenzační pomůcku. Doporučuji Vám, abyste žádost podala přes podatelnu úřadu s potvrzením kopie a nebo doporučeným dopisem. Bude to chvíli trvat, ale příspěvek byste měla obdržet. Pokud ne, doporučuji Vám se odvolat, případně podat i správní žalobu. Dnes je to tak, že ten kdo nebojuje, tak nic nedostane.

U plošiny je situace trochuý jiná. V současné době bude ukončeno projednávání novely zákona č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek OZP. tento zákon by měl platit přibližně od listopadu 2012 a umožní Vám, abyste požádala o dávku na schodiš´tovou plošinu, případně o dávku na jiné technické řešení Vašeho domu. Opět se žádost bude podává na ÚP a doporučuji stejný postup jako u žádosti o příspěvek na zvláštní kompenzační pomůcku. Myslím si, že to jsou věci, které se dají řešit.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.