Prispevek na zvlastni pomucku - marne cekani...

Dobry den preji, jsem prakticky nevidomy pracujici clovek a mam ZTP/P. Pozadal jsem si 1.2.2016 o zvlastni pomucku - televizni digitani lupu. Tuto pomůcku nutne potrebuji ke sve praci, kterou delam kazdy den a soucasna pomucka je jiz 5 let stara a uz neni v moc dobrem stavu. Sehnal jsem si veskera potvrzeni na ocnim, vse splnuji, ale uz strasne dlouho cekam a nedeje se vůbec nic.Pripominam, ze se posuzuji od 1.2.2016 - nyni je 18.5.2016. Jsou opravdu nejake terminy, do kdy se musi rozhodnout, nebo se na to proste kasle? Vubec cele mi to prijde podivne, protoze drive se chodilo na socialku, prislo soc. setreni - do mesice jsem mel pomucku doma. Nyni opravdu nevim, na co se mam pripravit, to opravdu musi clovek cekat rok, nebo půl roku? Dekuji za odpoved.
 
Petr

Vážený pane Petře,

bohužel to je problém ÚP, který nedodržuje správní řád. Problém je také v tom, že každý požadavek na zvláštní pomlcku posuzuje posudkový lékař, takže Vaše žádost je zaevidována a poslána na ČSSZ a teprve po posouzení posudkovým lékařem je posudek poslán zpět i s dokumentací na ÚP, kde dochází k finálnímu rozhodnutí.

Doporučuji Vám, abyste se na ÚP pravidelně dotazoval, kdy konečně bude rozhodnuto. Nic jiného Vám téměř nezbývá. Můžete si sice stěžovat na MPSV ČR, ale nic tím nevyřešíte, protože za nedodržení lhůt správního řádu není žádná sankce.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji