příspěvek na rekonstrukci koupelny

Dobrý den, pane Krása chtěla jsem se Vás zeptat, ohledně příspěvku na rekonstrukci koupelny.Mám mentálně postiženou dceru má IV stupeň, která vlastní ZTP/P a pobírá svůj invalidní důchod. Má zhoršený pohyb není tak to hrozný, ale do schodů se musí držet zábradlí a když někam jdeme tak se mě drží podpaží. Nikdy nejde sama. Máme v bytě hrozně malou koupelnu ve který je ještě topení. Já s dcerou se tam nevejdeme, když jí chodím denně umývat. Sama to nezvládne vše za ní dělám já. A proto bych potřebovala moc rekonstrukci koupelny. Máme moc vysokou vanu a maličkou koupelnu jak jsem již uvedla. Musím jí pomáhat vlézt a vylézt každý den do vany a z vany. Je to moc těžké dcera je trochu při těle. Tak jsem uvažovala o tu rekonstrukci koupelny myslíte, že bych měla nárok na ten příspěvek? A kdo by zaplatil té firmě, která by mě tu rekonstrukci provedla?. A co musím vše proto udělat? Děkuji Vám moc předem za odpověď. Vašková
 
Žaneta Vašková

Vážená paní Vašková,

doporučuji Vám, abyste si podala žádost om zvláštní kompenzační pomůcku. Formulář žádosti najdete na stránkách www.mpsv.cz. Myslím si, že nárok na tuto dávku byste mohla mít. problém však spočívá v tom, že z této dávky budou zaplaceny pouze stavební práce. nebudou proplaceny obklady, vana, umyvadlo a podobně. Platba probíhá tak, že peníze obdržíte na účet, zaplatíte firmě a vyúčtujete dotaci Úřadu práci, který Vám příspěvek poskytne.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.