příspěvek na bydlení

Dobrý den,vážený pane , velmi vám děkuji za minulou odpověd ale laskavostí se jen chci zeptal kde bych se dočetl příp. kdo by mi poradil v čem spočívá úprava bytu abych mohl dále pobírat příspěvek na byt a neskončil mi po sedmi letech  děkuji KM
 
karel

Vážený pane Karle,

příspěvek na bydlení není určen na úpravu bytu, ale k úhradě nákladů za provoz bytu. Buď nájemného nebo provozních nákladů, které člověk není schopen uhradit ze svých příjmů. Pokud jde o příspěvek na úpravu bytu, tak tato úprava spočívá v odstranění bariér, které brání osobám se zdravotním postižením k užívání bytu. Dávku lze použít pouze na stavební úpravy. Vše upravuje zákon č. 329/2011 Sb. a vyhláška č. 388/2011 Sb. O tento příspěvek se žádá na ÚP.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.