PNP schodolez

Dobrý den pane Kráso ,prosím můžete mne zdělit nebo spíše poradit ? Dne 26,10,2017 jsem podal správní žalobu na MPSV ve věci nepřiznání příspěvku na zvláštní pomůcku schodolez. 3,12,0218 jsem převzal zamítavé rozhodnutí soudu .Dá se říct s konečnou platností. Na schodolez opravdu nemám peníze a tak se chci pokusit oslovit MPSV o zmírnění tvrdosti zákona o poskytování o příspěvku na zvláštní pomůcku .Věc se má tak že soud rozhodoval na základě zkreslených informací ze strany ČSSZ LPK a nebral nebo spíše neposkytnutí lékařských zpráv odborných lékařů kteří mne pro mé onemocnění schodolez doporučují. Jaká je přibližně úspěšnost podání žádosti? Dále dočetl jsem se zprávu o zvíšení PNP a že to jde do schválení senátem.Pokud to senát schválí od kdy bude příspěvek ve 3 a 4 stupni vyplácen ? Děkuji s pozdravem Kolín Václavráso ,prosím můžete mne zdělit nebo spíše poradit
 
Václav

Vážený pane Václave,

můžete podat žádost k paní ministryni o zmírnění tvrdosti zákona, ale nejsem si jistý, že budete úspěšný. Je to institut, který je velmi málo používaný. Pokud jde o zvýšení příspěvku na péči, podrobnosti najdete na tomto odkazu http://www.nrzp.cz/aktualne/informace-predsedy-nrzp-cr/2032-informace-c-100-2018-zvyseni-prispevku-na-peci.html . 

S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.