invalidní plošina,výtah

Dobrý den,pane Krása,mám k Vám dotaz ohledně mého problému,jsem po operaci hrudní páteře TH 10/11 a ochrnutá na obě dolní končetiny.Mám invalidní důchod 3 stupně a 2 nemohoucnost,jsem odkázaná jen na invalidní vozík a proto jsem žádala pro velký počet schodů o venkovní výtah,protože nic jiného zde nejde udělat,ale žádosti jsou stále zamítány i na Ministerském úřadu,kde mi píší ,že žádost se zamítá,nejde o dlouhodobě nepříznivý stav,nebyla narušena stabilita těla,pacientka se v domácím prostředí pohybuje sama.Přitom jsem na invalidním vozíku 18 měsíců.Jsem už z této situace zoufalá a proto Vás moc prosím o radu,jak mám postupovat dál.Další problém byl s kartou,kdy jsem dostala jen TP,po 2 odvoláních jsem dostala ZTP,ale já jsem závislá na pomoci druhé osoby.Neurologická zpráva zní těžká funkční paraplegie obou dolních končetin.Moc Vás prosím o odpověd. Děkuji Martina Voráčková
 
Martina Vorá?ková

Vážená paní Voráčková,

nezbyde Vám, než podat správní žalobu, a to jak na žádost o přiznání příspěvku na kompenzační pomůcku - výtah, tak také na to, že Vám byla zamítnuta žádost na průkaz ZTP/P. Je nutné každou žalobu poslat soudu zvlášť. Správní žaloba se podává ke Krajskému soudu, a to do dvou měsíců od doručení zamítnutí odvolání o nepřiznání dávky nebo průkazu ZTP. U této žaloby se neplatí poplatky a není třeba advokáta.

Doporučuji doplnit žalobu o lékařskou zprávu o Vašem zdravotním stavu a popsat celou věc, jak jste mi ji popsala v dotazu.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji