Bezbarierový přístup u panelového domu.

Dobrý den pane Kráso, jsem invalidní, mám RS, používám invalid. vozík. 28.2.2007 jsem si nechala zhotovit zvedací plošinu vedle schodiště,abych si ulehčila schůdnost. Veškeré opravy si musím platit sama, jsou to nemalé částky a tak jsem se rozhodla, že bych si pořídila novou plošinu ale jelikož jsme společenství vlastníků musím mít podpisy všech vlastníků. To se mi nedaří, protože pro někoho jsem na obtíž. Navíc mi na úřadě práce řekli, pokud chci dotaci, musím mít dvě firmy a ta levnější dostane zakázku. Nejde upravit zákon tak, že by zakázku dostala původní firma, která by si výměnou odvezla starou plošinu a namontovala novou a tak bych nemusela vlastníky odchytávat a přemlouvat, abych získala potřebné podpisy a firma by získala dotaci i v tomto případě? Zjistila jsem, ta moje firma by starou plošinu odvezla. Nemusela bych se nervovat, kdo mi ji odveze. Možná by to pomohlo i jiným, co mají podobné problémy. Děkuji za vyjádření a přeji hezký den. Janošíková, Chomutov.
 
Slavomíra Janošíková

Vážená paní Janošíková,

doporučuji Vám, aby firma, která odveze starou plošinu si ocenila výdaje na odvoz této plošiny a tyto výdaje odečetla od ceny a tím by se mohla dostat na nižší cenu. On ten požadavek nižší ceny není tak důležitý. Základní parametr je, jak Vám bude plošina vyhovovat. Ekonomická náročnost je definována v § 9, odst. 10) zákona č. 329/2011 Sb. To si lehko "vygooglíte". Bohužel souhlas všech nájemníků nelze obejít. Musíte s nimi jednat. 


S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.