Bezbarierové bydlení

Dobrý den pane Krása Mám dotaz ohledně Bezbarierového bydlení jsme invalidní důchodci s manželkou manželka má stupen 4 a já 3 ZTPP jsem po mozkové mrtvici na vozíčku existuje možnost vybudování bezbarierového bydlení v domě?Mám rodiný dům ale obydlený v 1 patrře,přízemí je nebytový prostor. Dával jsem žádost i na osbní vůz ale zamítly mi ho z důvodu nějakých tabulek a že nejsem dementní.,mé ženě taktéž zamítly ze stejných důvodů. Svůj dům jsem chtěl prodat ale nikdo ho nechce tak chci zjistit jestly to jde touhle cestou zbudování bezbarierového bydlení v mém domě. předem moc děkuji za odepsání s pozdravem Berki
 
Berki Aladar

Vážený pane Berki,

nejlépe bude, když si požádáte o příspěvek na zvláštní pomůcku. Jednak můžete požádat o příspěvek na schodišťovou plošinu či o jiný způsob výtahu. Zde je možné obdržet až 350 000 Kč a dále si můžete požádat o dávku na bezbariérovou úpravu bytu. O obě dávky žádáte na úřadu práce. Je ještě divné, že Vám nebyl přiznán příspěvek na nákup motorového vozidla. Pokud jste nechodící, tak na něj máte nárok. Měl jste se okamžitě odvolat. Doporučuji Vám, abyste si podal novou žádost a případně se odvolal.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.