Zvýšení rychosti inv. elektrických vozíků

Pana Kráso rozhoduji se a chci zažádat o nový elektrický vozík. Jsem vozíčkářka a elek. vozík mám 7 let. Ale váhám. Sehnala jsem info. že vláda schvaluje předložení změny v zákoně o rychosti inv. vozíků. I mě se nelíbí současná praxe nabídky inv. vozíků a max. rycholstí 6km. Dokonce mě to i děsí v tom, že někdy je prostě nutné i vyšší rychosti k přejetí komunikace atd. Prostě je nutné umožnit některé situace na inv. elek. řešit rychleji a tedy s vyšší rychlostí. A mě teď se prostě nabízejí vozík s malou rychlostí. Nevim co bude tedy dál....vláda schvaluje !!! Co si mám představit, co si kde mám zjistit, kdy se tedy něco změní??? Radči budu ještě chvíli jezdit na starším vozíku, ale jak asi dlouho? Mohu poprosit o Vaši odpověď. Děkuji Ema Konvičková
 
Ema

Vážená paní Konvičková,

vláda žádný návrh s výší vozíků nebude předkládat. Vím, že se o to chvíli zajímali poslanci. Já osobně nejsem příznivcem vyšší rychlosti vozíku, protože si myslím, že je to nebezpečné a jakékoliv neštěstí toho druhu, kdy vozík porazí chodce a vážně mu ublíží může mít negativní dopad na celou komunitu OZP. Určitě v nejbližší době nebude přijata úprava, která by zvyšovala rychlost vozíků.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.