ZTP/DÁLNICE/ SLUCH/AUTISMUS

 Dobrý den,p.Krása, můj dotaz se týká mé praktické hluchoty-mám ZTP, ČID I.STUPNĚ. Na autě není třeba mít za sklem ucho na bílém podkladě-sdělil mi dopravní komisař.Ale mám uvedeno v průkazce ZTP,dále v řidičském průkazu 02. Stačí to při dálniční kontrole v ČESKU,nebo i v EU zemích?  Když nebudu mít za sklem ucho ani vozíček?Ani  dálniční známku,bud jako řidič nebo spolujezdec?   Průkazka  ZTP oprávnuje mě parkovat na místech pro vozíčkáře,aniž bych dostala pokutu.při prokázání výše uvedených dokladů? Další dotaz se týká mého syna 4.letého,má nespecifický autismus,prozatím bez medikamentů,ale řada vyšetření za námi,APPLA  před námi,CTA-Mgr.Straussová atd... Chci požádat  o příspěvek na pomůcku na auto-jak postupovat,a co vše uvést. Doposud od mé žádosti 6.11.2012-se posudkový lékař v Opavě nevyjádřil k mém příspěvku na dítě,musela jsem dát výpověď z důvodu péče o dítě. Samozřejmě  se revanšuji pod mým emailem,předem děkuji Vám za ochotu .A za odpověď.Pokud můžete psát na email ,budu radši.                      Děkuji a  jsem s pozdravem   Konečná  Silvie  
 
Kone?ná Silvie

Vážená paní Konečná,

v případě neslyšících osob je povinnost mít označení O 2. Toto označení je informací pro ostatní řidiče, že nemají používat zvukový signál, protože řidič jej neslyší. Neumožňuje však parkování na vyhrazených parkovacích místech. Úleva z dálničních poplatků se vztahuje pouze na Českou republiku.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.