Žádost o radu.

Pane Krása , Jsem držitelem průkazu ZTP a spec. označení 01 AA + šestimístné číslo (uvedeno na zadní straně průkazu ZTP) s platností prodloužení od 22.12.2010 „PLATNOST TRVALE“  platnost průkazu tedy končí 31.12.2015. Vzhledem k velmi špatným pohybovým schopnostem (používám FH.) se ještě přidal mozkový nádor na hypofýze,který odoperovali na FN v Ostravě-Porubě, kde jsem musel nejméně 2x ročně vykonávat kontrolu magn.rezonanční tak i klinickou,po pěti letech měl nádor recidivu a na FN v Ostravě provedli druhou operaci.Nadále musím jezdit na pravidelné kontroly a vzhledem velké vzdálenosti (460 km. tam a zpět) jsem využíval  pro jízdu po dálnici spec. označení 01 AA + šestimístné číslo. místo dálniční známky. Platí toto i nadále až do roku 2015 nebo musím k tomuto označení ještě mít dálniční známku ???            Děkuji Jiří
 
JI?Í

Vážený pane Jiří,

označení O1 již není platné. Od 1. 1. 2013 je povinnost mít tzv. evropský parkovací průkaz. Doporučuji Vám se dostavit na odbor sociální péče Vašého města, kde Vám vydají parkovací průkaz. Musíte s sebou mít průkazovou fotografii a průkaz ZTP. Když máte parkovací průkaz, nemusíte mít dálniční známku.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.