vyhrazené místo na stání

Dobrý den, píši za moji známou, která bydlí na sídlišti v Příbrami. Paní je přes sedmdesát let, nevlastní, ani nevlastnila invalidní průkaz. V současné době se pohybuje s chodítkem, má potíž stát a chodit. Co má pro to udělat, aby dostala vyhrazené stání pro automobil u domu? Parkoviště je příliš vzdálené od domu. Děkuji za odpověď. S přáním pěkného dene, Pavel Franta.
 
Pavel Franta

Vážený pane Franto,

Vaše známá musí požádat na Úřadu práce o průkaz ZTP. Žádost se podává na formuláři, který najdete na www.mpsv.cz. Žádost je nejlépe podat na podatelně úřadu a nechat si potvrdit kopii. ÚP bude požadovat lékařskou zprávu od ošetřujícího lékaře. Pokud bude Vaší známe průkaz přiznán, musí na své obci požádat o vystavení parkovacího průkazu, což je pouze administrativní záležitost na počkání. Teprvé poté může požádat o vyhrazené parkovací místo před svým bydlištěm. Jen upozorňuji, že na vyhrazené parkovací místo před svým bydlištěm není právní nárok a hodně záleží na dopravně - bezpečnostní situaci v danné lokalitě.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása