Trvalý zábor parkovacího místa pro postižené

Dobrý den, pane Kráso. Mám na vás prosbu ohledně parkování na vyznačeném parkovišti. Jedná se o parkovací místo pro postižené bez označení konkrétního majitele. Toto místo trvale obsadil nějaký člověk s kartou ZTP, takže pokud si potřebujeme vyřídit svoje záležitosti nemáme se kam postavit. Jak se tato situace dá řešit? Děkuji za odpověď a přeji vám krásné dny. Stanislava Maříková
 
Stanislava Ma?íková

Vážená paní Maříková,

nejlépe bude, když půjdete za majitelem parkoviště nebo jeho provozovatelem a upozorníte jej na tuto skutečnost. Samozřejmě, že osoba, která má průkaz ZTP a parkovací průkaz nemá nárok si udělat z vyhrazeného parkoviště svoje trvalé parkovací stání. Takto zákon určitě nebyl myšlen.

Pokud je parkoviště v obecním majetku, tak je nezbytné se obrátit na MÚ a to nejlépe odbor majetku či dopravy, aby sjednaly nápravu.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.