sluchovo postižení a parkovací průkaz

Dobrý den, prosím vás o informaci, mají nárok sluchovo postižení na evropský parkovací průkaz? Od roku 2007 mám průkaz ZTP s neomezenou dobou platnosti i parkovací průkaz, ten bych si měla do konce roku vyměnit, avšak sama úřednice nevěděla co s tím, protože jsem sluchovo postižena a prý na nový parkovací průkaz nemám nárok, takže do konca roku ho můžu používat a pak v novém roce mám přijet . Tak jak je to prosím, co mám dělat ? Děkuji za odpověď .Přeji vám hodně síl ve vaší prospěšné práci. 
 
Harazimová Libuša

Vážená paní Harazimová,

sluchově postižení nemají nárok na Evropský parkovací průkaz, těm zlůstvá označení pro sluchově postižené, tak jako bylo dosud. Parkovací průkaz slouží především pro možnist zaparkovat na vyhrazených parkovištích, což u sluchově postižených není tak důležité.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.