Převoz průkazky bez jejího použití

Dobrý den, mám invalidní matku s průkazem ZTP.  Při průjezdu obcí mě zastavila policejní kontrola, za predním sklem jsem měl parkovací průkaz označující vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou. Nikde jsem neparkoval takže průkaz jsem nevyužíval, mojí matku jsem odvezl a při návratu jsem průkazku zapoměl vyndat. po dálnici jsem nejel, mimochodem mam dálniční známku. Policajt mě tvrdil že jsem spáchal přestupek a průkazku si viditelně naaranžoval před čelní sklo a vyfotil ze všech stran. Zajímá mě jestli je to opravdu přestupek, pokud jsem vlastně výhody dané průkazkou  při zpáteční cestě nijak nevyužíval. Děkuji
 
Josef

Vážený pane Josefe,

pokud nepoužíváte pardkovací průkaz, tak jej nemusíte samozřejmě mít vystavený za předním sklem. To není žádný přestupek. Pokud jste nedostal pokutu, tak se domnívám, že Vás ani nepředvolají k řešení přestupku. Je však možné, že policajt si může vymyslet nějakou jinou věc. To vám píši proto, abyste byl připraven.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.