Použití auta

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně využívání auta, který jsme pořídili s příspěvkem na pořízení motorového vozidla. Autem mě manželka několikrát v měsíci vozí na rehabilitace, dále mne podle potřeby vozí za dětmi a vnoučaty. Splňuji tímto podmínku „opakovaně se dopravovat“? Bydlíme na vesnici, proto musí manželka autem odjet do práce, aby mohla včas přijet a odvézt mě na rehabilitace apod. Dále jsem se chtěl ještě zeptat ohledně dalšího využití auta: můžu auto půjčovat manželce k dojíždění do práce, k lékaři, k zajištění chodu domácnosti. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Jaroslav
 
Jaroslav

Vážený pane Jaroslave,

samozřejmě, že můžete manželce půjčovat auto na dojíždění do práce. Důležité je, že Vás manželka dováží za některými aktivitami. Nebojte se nic neporušujete. Příspěvek na nákup motorového vozidla je poměrně finančně omezen a zároveň žadatel musí při žádosti poskytnout nejen příjmy své, ale i příjmy společně posuzovaných osob, protože je logické, že automobil využívá celá rodina. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.