pokuta za parkování v modré zóně

Vážený pane Kráso, jsem v invalidním důchodu a současně držitelem průkazu ZTP s parkovací kartou. 16.7.t.r. jsem byl vyfotografován v parkovací zóně na Smíchově v Holubově ulici a následně mě byla zaslána pokuta 500,-Kč za nedovolené parkování v parkovací zóně. Domníval jsem se, že pokud mě zákon dovoluje stát na zákazu stání (pokud nezpůsobuji dopravní překážku), platí tato vyjímka i v modrých zónách. Na dotaz na ÚMČ Praha 5 jsem se dozvěděl, že parkovat v těchto zónách mohu jen na místech vyhrazených pro invalidy. Byla informace ÚMČ správná a jsem povinen zaplatit pokutu? Děkuji za odpověď JS
 
Jaroslav Sellner

Vážený pane Sellnere,

bohužel to tak skutečně je, že v parkovacích zónách neplatí průkaz OZP. NRZP ČR jednala s MHMP, ale pokud vím, nic konkrétního zatím nebylo dohodnuto. Je snaha, aby držitelé průkazu ZTP a ZTP/P si mohli požádat o jakýsi průkaz, který by je vyňal z poplatků, ale ještě vše nebylo zcela domluveno.  


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.