Parkování v protisměru

Dobrý den! Vezl jsem otce na vyšetření (má parkovací průkaz ZTP). Protože má otec problém s vystupování, postavil jsem se tak, aby vystupoval do ulice, nikoli do obrubníku (rád bych podotknul, že tak v té ulici parkuje velká většina lidí). Překvapením pro mne bylo, když jsme se k autu vrátili a za stěračem byla pokuta za "Parkování v protisměru". Měla Městská policie nárok nám pokutu dát?
 
Dalibor

Vážený pane Dalibore,

pokud dojde k porušení právních předpisů silničního provozu, tak má Městská policie oprávnění udělit pokutu. To, že tak parkovaly ostatní auta není argument. Je otázkou, zda v tomto případě došlo k porušení právního předpisu. Pokud je parkování povoleno po obou stranách ulice, tak se domnívám, že je jedno zda auto parkuje ve směru či protio směru daného pruhu. Doporučuji, abyste neplatilů pokutu a počkal si na přestupkové řízení, kde vše můžete vysvětlit.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.