parkování na místech vyhrazených

Dobrý den,mám hendikepovanou dceru,která je imobilní a je držitelkou parkovací karty,ale mnohdy nemůžeme na vyhrazených místech zaparkovat,protože jsou obsazena vozidli bez označení parkovací kartou ZTP.Velice často tento problém řeším s městskou policií v Bílině a v Litvínově a v obouch těchto městech jsem s jednáním strážníků městské policie znechucena.Dokonce mi bylo strážníkem mp v Bílině řečeno,že to není jeho starost,že  je to soukromí pozemek a že je to špatně označeno,protože vodorovná značka není v modrém rámečku.Chtěla bych proto vědět,proč tedy tato místa jsou vyhrazena pro invalidy,když ani ti kteří by měli vyžadovat dodržování zákona a předpisů nejsou ochotni toto řešit.Připadám si,jak ten největší blbec,když se s měšťákem dohaduji o tom,aby řešil přestupek a on čeká až odjedu a neřeší stejně nic.Myslím,že by toto mělo být trestáno nejen pokutou,ale i body a mělo by se toto důsledně dodržovat,ale pro měšťáky v obouch těchto městech jsem zřejmě už jen ženská,která zase otravuje.
 
Šárka Lasslopová

Vážená paní Lasslopová,

obsazení vyhrazeného parkovacího místa je jednoznačné porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích a je stanovena pokuta až do výše 10 000 Kč. Pokud městský strážník nereaguje na upozornění, doporučuji Vám zavolat na 158 policii a vyzvat je ať konají. Oni mohou dát auto odtáhnout a stanovit pokutu. Případ se potom řeší v přestupkovém řízení. Také můžete podat na vedení Vašeho města stížnost na městského strážníka, protože on může dát překážajícímu vozu tzv. botičku a potom mu uložit pokutu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.