Parkování

Dobrý den pane Kráso. Mám takový dotaz.Mám dceru která má průkaz ZTP/P a taky evropský parkovací průkaz.Bydlím s ní sama,syn žije v jiném městě i přítel.U nás na sídlišti máme parkování s platícími automaty.Když potřebuji s dceru někam dopravit tak večer přijede syn nebo přítel a přespí u nás.Musíme platit parkovné nebo můžeme vystavit za okno evropský parkovací průkaz.Mám strach aby ještě náhodou neplatili pokutu nebo nedostali botičku a my nemohli odjet. Děkuji za vaši trpělivost a vyřízení mého dotazu.Přeji jen to dobré.Kulichová Jiřina
 
Ji?ina Kulichová

Vážená paní Kulichová,

pokud nemáte vyhrazené parkovací místo na konkrétní SPZ, tak musíte platit parkovné tak jako ostatní.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.