parkovací průkaz - podání

Dobrý den, pracuji v DOZP a průkazky ZTP jsem za většinu uživatelů vyřídila na základě plných mocí opatrovníků, ale nyní mi nastal problém s vyřízením parkovacího průkazu – „terčíku“. Odbor dopravy, kde se daný průkaz vyřizuje mi sdělil, že tento průkaz může vyřídit pouze opatrovník. Což u nás bude dost problém, někteří opatrovníci mi stěží poslali plnou moc k vyřízení ZTP, natož, aby přijeli do Opavy, šli s uživatelem průkaz vyřídit, to nevyřídím tím pádem u nikoho. Přijde mi to trošku jako diskriminační. S uživateli hodně jezdíme, k lékařům, do nemocnice, nemůžeme pořádně nikde zaparkovat, a když už zaparkujeme tak použijeme parkovací průkaz jiného uživatele, a jak naschvál nás chytnou policajti, že nám ZTP nesedí s průkazem – terčíkem. Nebylo by vhodné dát návrh na úpravu zákona ? Nejsem schopna vyřídit ani polovinu terčíků. Děkuji, Burdová
 
Tá?a

Vážená paní Burdová,

domnívámm se, že průkaz ZTP je podstatně důležitější nežli parkovací průkaz, protože na základě průkazu ZTP může teprve klient požádat o parkovací průkaz. Myslím si, že je to pouze nějaká byrokratická věc. proto Vám doporučuji si sehnat plné moci od všech osob a požádat MÚ o vydání průkazů. Pokud tak neučiní, tak byste se měla obrátit na KÚ.

při vydávání parkovacího průkazu se nesdělují žádní citlivé údaje. osoba vlastně potřebuje pouze průkaz ZTP. Proto nevidím důvod, proč by nemohli pracovníci v Opavě vyhovět.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji