parkovací karta pro ZTP

Dobrý den, chci se zeptat, zda osoba která vlastní ZTP průkaz. Nemůže dostat parkovací kartu? Dnes mi na sociálním odboru bylo řečeno,že jen ti kteří mají ZTP/P. Předem děkuji za opověď Sagulová
 
Sagulová

Vážená paní Sagulová,

odbor sociálních věcí obce s rozšířenou působností je povinen vydat evropský parkovací průkaz držiteli průkazu ZTP nebo ZTP/P. Stanoví tak zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích § 67, odst. 2. Pouze u osob neslyšících je vydáváno označení O2, nikoliv parkovací průkaz. Pokud nejste osobou neslyšící, tak jako držitelce průkazu ZTP je úřad povinen vydat parkovací průkaz.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.