parkovací karta - průkaz

Dobrý den. Prosím pěkně o zodpovězení tohoto dotazu. Mám průkaz ZTP vydaný v roce 2009, platnost mi končí 31. července 2013. Všude se nyní nabádá o povinnosti vyměnit stávající papírový průkaz do 31.12. za parkovací průkaz s fotografií a odevzdat stávající označení vozíčkáře. To nebude platit všeobecně od roku 2013 modrá plastová karta do auta ??? Na portálu Ministerstva práce jsem se dočetla, že průkazky vydané do konce roku 2009 dle starých předpisů budou platit i nadále a to nejdéle do konce roku 2015. Nevím tedy jak to je, Magistrát Liberec žádné podrobnosti neuvádí, jen vyměnit. A ještě jsem se chtěla zeptat na  prodloužení průkazkyZTP, měla bych si zažádat raději již v lednu, vzhledem k průtahům  a komplikacím, jak jsem se zde dočetla ??? Děkuji a zdravím, Naďa
 
Na?a

Vážená paní Naďo,

pravděpodobně směšujete dvě věci dohormady. Současné označení O1(symbol vozíku v modrém poli) pzbývá platnosti 1. 1. 2013. proto je potřeba, abyste si, pokud jste držitelkou průkazu ZTP, došla na Vaši obec s rozšířenou působností, odbor sociální péče, který Vám na základě Vaší průkazky ZTP vydá parkovací průkaz. S sebou musíte mít jednu průkazovou fotografii a samozřejmě vaši průkazku ZTP.

Pokud máte omezenou platnost ZTP do 31. 7. 2013, tak Vám doporučuji, abyste si podala písmenou žádost o prdloužení platnosti průakzu ZTP. Žádost se podává na Váš ÚP a doporučuji Vám poslat žádost doporučeným dopisem nebo přes podatelnu úřadu s potvrzením.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.